De pop-up winkel wil een volgende stap maken omdat we horen dat er vraag is naar dat wat wij verkopen. Duurzame dagelijkse boodschappen.

Tim oppert een idee om deze stap net even wat makkelijker te kunnen maken.

Er zijn zoVeel mensen opzoek naar een makkelijke manier om duurzaam boodschappen te doen.

En die manier, nee die is er gewoon nog net niet helemaal stelt Tim vast. ‘Er zijn al wel heel goede beginnetjes’ zegt hij als die ons een hart onder de riem komt steken. Onze winkel is er bijvoorbeeld, hoewel nu nu nog met een beperkt assortiment, Het is beter dan niks natuurlijk! De webwinkels waar we, daar waar kan, mee samenwerken (zoal bijv. Bioweb of de Streekboer). Maar toch… we missen met zijn allen die echte winkel waar je heen kunt om alles wat je nodig hebt in één keer te zien en te halen.

Beleefwinkels

Het blijkt dat mensen behoefte hebben aan winkels waar ze advies kunnen krijgen, Waar je kunt proeven. Beleefwinkel met service dus. Die beleefwinkel mag best wat verder weg zijn  als je er maar redelijk makkelijk bij kunt parkeren.

Waar blijven die winkels dan?

Waarom zijn die winkels er dan nog steeds niet? Als het allemaal zo glashelder is wat mensen willen, dan is het toch een kwestie van doen? En dat is eigenlijk ook waar inderdaad. Gewoon doen!

Dat is uiteindelijk ook wat we gedaan hebben en daarom kunnen we je elke week en update sturen over wat er in de pop-up winkel gebeurt. Maar zoals iedereen ook wel weet is een winkel runnen een dure hobby. En juist omdat de duurzame producten een hogere prijs (kwaliteit moet immers betaald worden) hebben wordt het lastig om het rond te krijgen. Tim weet net als wij dat niemand in de keten van duurzaam eten werkt om rijk te worden. Iedereen wil er een spreekwoordelijke boterham aan verdienen, maar de druk van de aardbol verminderen en onze gezondheidsrisico’s beperken staat voorop.

Social Enterprice

Een typische social enterprice zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Dat wil zeggen dat we geld verdienen zodat we de wereld waarin we leven een beetje schoner en mooier maken weer met dat wat er verdiend is. En dus niet andersom: een winkel beginnen om geld te verdienen. Dan zie je in het assortiment toch al snel keuzes waarvan onze wenkbrauwen rijzen… In sommige grotere supermarkten die willen meeliften met het steeds talrijkere bewuste publiek, vind je biologische boontjes uit Egypte… Tja, een typisch geval van de plank misgeslagen en de klant om de tuin geleid. Niet zo netjes dus vindt Tim  als je het hem vraagt.

Hoe nu verder

Stopt de pop-up winkel aan het einde van deze maand? Dat is over maar twee weken? Een winkel runnen is heel kostbaar zeggen jullie……..dus stopt het avontuur dan toch hier????

NEE, NEE, NEE! Geen paniek! We hebben zo goed als zeker een hele mooie vervolgstap. Maarrr… we kunnen je hulp wel heel goed gebruiken!

Allereerst hebben we aan de verhuurder van onze huidige pop-up winkel in het Zaailand gevraagd of we in de stille zomermaanden nog mogen blijven. We hopen dit vandaag of morgen te horen. We trekken al een tijdje aan de bel, maar sommige dingen hebben kennelijk hun eigen tempo.

Daarnaast zijn we bezig met een winkelpand in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden. Het lijkt erop dat het wel gaat lukken om het eens te worden over voorwaarden en huurtarieven.

En nu komt Tim’s idee dus om de hoek. Want de winkel heeft nog wel iets nodig om hem voor ons assortiment geschikt te maken. Natuurlijk gaan wij dat weer eenvoudig en toch stijlvol doen; zoals de winkel in het Zaailand ook is ongeveer.

Maar zelfs als je dingen eenvoudig aanpakt is er een budget nodig. Als je daarom nu al shoptegoed bij ons koopt help je ons enorm. Met een extra opknapbudget kunnen we er voor zorgen dat we in de volgende winkel het complete assortiment kunnen verkopen en dus nog veel beter voor jou klaar kunnen staan.  Met compleet bedoelen wij: aardappelen, groenten & fruit, brood, zuivel, vlees, kruidenierswaren en verzorgingsproducten.

De winkel waar we mee bezig zijn heeft zelfs mogelijkheden om (afhaal)maaltijden aan te bieden; take-a-way en op kleine schaal mag je zelfs bij ons aanschuiven.

Maar eerst gaan we zorgen dat de winkel draait. Laten we het stap voor stap aanpakken ;-).

Als je dus wilt helpen kun je donderdag, vrijdag of zaterdag in de winkel shoptegoed bij ons kopen. Wij vonden Tim’s idee zo goed dat we er uitvoering aan gaan geven.

Het werk super simpel:

  1. Je koopt bij ons in de winkel een kaart waar wij het bedrag naar jouw keuze op invullen.
  2. De kaart blijft een jaar na aankoop geldig.
  3. Bij inlevering van de kaart in de nieuwe winkel trekken wij het bedrag dat je al betaald heb af van je boodschappen die je op dat moment doet.
  4. En heb je een groter bedrag op je kaart staan dan je in één keer op kunt maken? Geen probleem, dat zetten we er dan gewoon op zodat jij bij je volgende boodschappen de rest kunt opmaken.

Helemaal eerlijk en lekker simpel dus!

En stel nou, in het allergekste geval, dat het niet lukt om de winkel voort te zetten? Dan betalen we je het geld gewoon terug. We gebruiken het geld immers alleen om de nieuwe winkel te realiseren. Maar als er onverhoopt iets tussenkomt en we gaan het toch niet doen dan zorgen wij dat jij je geld terug krijgt. Wij garanderen dat geld dat jij nu al uitgeeft in de ‘nieuwe-winkel-inrichtingsspaarpot’ gaat en nergens anders voor gebruikt wordt. Je loopt dus geen risico en je maakt de verdere ontwikkeling van het lokale en duurzame winkelconcept mede mogelijk.

Wil je ons helpen?

Wil je ons op die manier helpen? Kom op donderdag, vrijdag of zaterdag naar de winkel om een shoptegoed kaart te kopen. Enne vertel het door aan iedereen waarvan je weet dat ze dit ook belangrijk vinden. We moeten het met elkaar voor elkaar zien te krijgen. De macht en kracht om het voedselsysteem te veranderen hebben we zelf in handen als we die handen in één slaan!