Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Wie maak ik blij prei

wie maak ik blij prei

9 november 2019 door Monique van Etten-Uithof

Tja, het eerste jaar in een permacultuur tuin gaat er ook wel eens iets anders dan verwacht. Maar meestal is er wel een oplossing. In dit geval: gewoon opeten! ;-)

Lees meer

Koolraap

Koolraap

2 november 2019 door Monique van Etten-Uithof

Koolraap is zoet én gezond door de uitstekende voedingswaarde. Het bevat bijzonder weinig calorieën – zelfs voor een groente – maar zit toch vol met een aantal belangrijke vitamines en mineralen.

Lees meer

Grote groenkool? Invriezen kan!

Groenkool voor wel 8 personen, of vier keer met twee

25 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Wat te doen met de hele mooie maar ook hele grote groenekool? Tip voor wie nog denkt dat duurzaam en lokaal eten duur is. ;-) hier kun je wel met 8 personen van eten, of wel vier keer met zijn twee. (invriezen kan!!!)

Lees meer

Patisson

patisson

24 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

We hebben weer een prachtige groente voor je klaarliggen: de patisson. Een beetje tussen een couchette en een pompoen in. Dit kun je ermee:

Lees meer

Zero-waste radijsjes tips

zero-waste radijsjes tips

23 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Met radijsjes is het net als met mensen; nooit beoordelen op de buitenkant. ;-) Lees hier wat tips wat je kunt doen met radijsjes die hun knapperigheid verloren zijn.

Lees meer

Mei- of herfstraap

Mei- of herfstraap

11 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Meiraap en/of herfstraap De naam meiraap verwijst dat de raap in het voorjaar geoogst wordt. Er blijkt ook een variant te bestaan waarbij de raap in het najaar wordt geteeld, deze heet dan ook herfstraap. Die ligt hier dus nu. ;-)

Lees meer