Wat te doen met de hele mooie maar ook hele grote groenekool? Tip voor wie nog denkt dat duurzaam en lokaal eten duur is. ;-) hier kun je wel met 8 personen van eten, of wel vier keer met zijn twee. (invriezen kan!!!)

Groene kool die je hebt klaargemaakt kun je prima invriezen. En we zijn in ons drukke bestaan vaak gebaat bij kant en klaar maaltijden. Dus waarom maak je die niet gewoon even zelf als je op een dag wel even tijd hebt?

Dit is je kans!

Snij deze groene kool in reepjes om te kunnen roerbakken. Roerbak met heel weinig boter of olie, er is simpel weg niet veel vet nodig omdat er ook weer vocht van je gewassen koolbladeren afkomt.

Houd eventueel de porties apart die je gaat invriezen, dan kun je er later een ander gerecht van maken. Laat die afkoelen en doe ze daarna in bakjes voor de volgende keer. Wil je gewoon lekker een voorraadje van het oosterse recept wat hieronder staat dan maak je de hele voorraad in 1 keer klaar.

Maak de de portie die je vandaag gaat eten af (of alles als je het later allemaal op de receptmanier wilt eten).

Voeg de kruiden toe die je lekker vindt bij een Oosters gerecht. Want dat ga je ervan maken. Voeg ijvoorbeeld lekker veel kerrie, wat peper en zout toe. Doe dit naar eigen inzicht en behoeftek

Voor de supersnelle kookmanier maak je een kuiltje in het midden van de kook in de pan zoals je dat kent van vroeger bij een stamppot op je bord. Daar maakte je in het midden een kuiltje voor de jus.

Nu doe je er melk in en een fijne klodder pindakaas. Met eventueel nog wat peper en je favoriete sojasausje en wat ketjap bij. Zo maak je er een super lekkere pindasaus van die je met de groene kool mengt. Nadeel is wel dat ik het dan niet meer zo invriesvriendelijk meer vind. Dus in het geval dat je het wilt invriezen de saus even in een apart pannetje maken.

En ook als je het bord liever mooi wilt opmaken, omdat het oog soms ook wel eens wat wil, dan maak je de pindasaus ook gewoon in een apart pannetje en garneer je het nog met wat nootjes bijvoorbeeld.

Als je niet vegetarisch bent kun je uiteraard ook nog hamblokjes of spekjes toevoegen. Maar dit zijn opties die je net zo gemakkelijk kunt weglaten.