Zo af en toe stuurt Trudie van Bijzondereboekjes.nl een recept toe dat ze heeft bedacht met de boodschappen uit de winkel. Deze keer iets met Koolraap!

Zo af en toe stuurt Trudie van Bijzondereboekjes.nl een recept toe dat ze heeft bedacht met de boodschappen uit de winkel. Deze keer iets met Koolraap!

Lees je mee?

Koolraap is een heerlijk smakelijke groente dat eigenlijk een wortel is van een kruising kool en knolraap (ook meiraap of meiknolletje). Beetje vreemd maar erg lekker! Je kunt deze groente stoven, bakken, frituren, maar ook rauw (raspen) en traditioneel is nootmuskaat erbij een mooie combi, maar het is ook lekker met bijvoorbeeld salie en tijm. Ook lekker met (zoete) aardappelblokjes, knolselderij, ui, wortel en rozemarijn.

Laatst heb ik er een stamppot van gemaakt met aardappel, kerrie en linzen en omdat ik nog een restje kokosmelk in de koelkast had staan, heb ik dit erbij gedaan in plaats van melk of een ander vocht.

Het recept is voor vier porties. Wij zijn meestal met ons tweeën en dan bewaren we de rest in de koelkast of vervolgens in de diepvries als het na een paar dagen niet wordt opgegeten.

Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 koolraap
  • 2 tl kerrie (madras) of zelf een mengsel maken van kurkuma, korianderzaad,
  • knoflook(poeder), komijnzaad, fenegriekzaad en peper (soort maakt niet uit)
  • half pond bruine linzen
  • half blikje kokosmelk
  • korianderblad of peterselie

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Snij de kopjes van de koolraap, halveer en snij plakken van ongeveer anderhalve centimeter, snij de schil eraf en maak er ook blokjes van.

Doe samen in een pan met een bodempje water en breng aan de kook en laat het op een zacht vuurtje 20 minuten koken.

Kook intussen de linzen gaar in een bodempje water en giet af.

Strooi het kerriemengel door de gare aardappelen met koolraap en stamp het grof samen met een half blikje kokosmelk.

Roer daarna de gare linzen erdoor en proef even of er misschien nog zout nodig is (meestal niet, maar dat is een kwestie van smaak).

Je kunt er naar smaak na het opscheppen nog wat fijngesneden korianderblad of peterselie (vers of gedroogd) overheen strooien.

Best lekker, zeiden we zelf!