Over 10 jaar willen we het liefst in elk noordelijk dorp minimaal een afhaalpunt, srv-wagen of mini-winkel. In de tussentijd werken we in tussenstappen naar dat doel toe. Volg je ons?

#dtv

Wil je weten hoe je ons kunt helpen? Het kan op heel veel manieren. Over ons praten, ons delen, liken en reageren helpt in elk geval! We hebben je hulp echt heel hard nodig om een gezonder en eerlijker voedselsysteem met ons en alle andere die op dit gebied werken, voor elkaar te krijgen.

Helpen is leuk, gaat over veel meer dan geld en maakt écht het verschil!

De nieuwe plek is in aantocht! Wil je ons helpen een vliegende start te maken?

19 juni 2019 – Hopelijk is tot eind augustus onze pop-up winkel in het Zaailand gevestigd zodat wij ondertussen de nieuwe plek in orde kunnen maken. Duim even met ons mee dat dat ook echt zo is. Want officieel loopt het contract af aan het einde van de maand.

LEES MEER OVER HOE JE DE WINKEL KUNT HELPEN Want we weten dat er veel mensen zijn die een bijdrage zouden willen leveren en tot nu toe niet wisten hoe. We hebben er nu een praktische vorm aan gegeven!

Wasmiddel proberen? Dat kan!

12 juni 2019 – Janneke wil niet met lege handen aankomen… Maar ze wil ook niet meer bijdragen aan de consumptiemaatschappij. Altijd maar meer en nog eens meer spullen. Bah, ze is er helemaal klaar mee! Maar wat dan? Dan zijn er gelukkig de upcycle cadeaus!

Wil je het ecologisch afbreekbaar wasmiddel eens proberen? Neem een leeg potje mee, dan krijg je bij aankoop van iets anders van ons twee doppen om 4 wasbeurten te kunnen testen cadeau.

We vertellen ook graag verhalen. We delen ze op Facebook en Instagram. Zoals je merkt aan de verhalen staan we zelf echt heel graag in de winkel. We doen er meer dan alleen het verkopen van letterlijke dagelijkse kost. En dát maakt het zo mooi. Mensen echt zien, tijd om te luisteren, en zelfs aandacht voor wat niet rechtstreeks wordt gezegd. Dat maakt het zo bijzonder en dankbaar om te doen!

LEES MEER

Deze winkel moet het wel redden hoor!

5 juni 2019 – Ronny kijkt mij regelmatig indringend aan. “Laat je niet van de wijs brengen! Het idee is goed, de weg er naar toe is alleen niet simpel. Wij deinzen niet terug voor lastige klussen toch?

Ik kan alleen maar bevestigen dat ik me inderdaad niet wil laten afleiden door de angst van sommige klanten dat we het misschien ook wel niet gaan redden… Het idee achter de winkel is zo wezenlijk dat het ons volle vertrouwen verdient en nodig heeft. De gedachten dat we niet meer zouden kunnen bijdragen aan de goede zaak waar we voor staan, raakt me.

Het klopt dat we deze keer in de update vooral bezig zijn met vragen of je ons wilt helpen. We hebben een groot bereik nodig van potentiële klanten. Jij kunt helpen! Wil je dat doen voor ons?

LEES MEER

Koffie een lastpak?! Welnee joh!

29 mei 2019 – Tjeerd, een echte koffieliefhebber, heeft al lang het verlangen om gezond in te kopen voor zijn gezin. Hij kent de argumenten ook. Maar het komt er steeds niet van. Achteloos drinkt hij zijn koffie leeg en schenkt nog een volgend bakje in…

Brood bestellen in het webwinkeltje!
Bestellen tot uiterlijk woensdagochtend 10.00 uur. Je kunt je bestelling dan donderdag vanaf 11.00 afhalen in onze winkel. Natuurlijk mag je ook vrijdag komen maar het lekkerst en het verst is het natuurlijk op de dag zelf.

Je kunt in ons webwinkeltje ook de upcycle-cadeautjes bestellen om daarna af te halen in de winkel.

LEES MEER

Komt er een compleet aanbod?!

23 mei 2019 – Ze is inmiddels echt een vaste klant. Met een aantal tassen, deels leeg, deels al vol en een bundeltje boodschappenbriefjes komt ze binnen…

We verkopen morgen koekjes van eigen deeg, tenminste, voor zover dat kan. Bakkerij Tromp gaat er voor zorgen!

We hebben ook een leuk basispakket samengesteld en met de informatie die we erbij samenstelde rekenen we af met de mythe dat duurzaam duur is. Het tegendeel blijkt waar!

LEES MEER

Leuk nieuwtje en waarom die yoghurt juist wel goed is.

15 mei 2019 – Tes trekt haar neus op. Met een vies gezicht haalt ze een fles yoghurt uit de koelkast en loopt ermee naar de toonbank. “Ik moest dit kopen van mijn moeder…” Maar dit is toch niet meer goed???

Leuk nieuwtje
Vanaf donderdag 16 mei kun je bij ons in de winkel je bestelling van De Streekboer ophalen!

LEES MEER

Granaatappels en Moederdag

8 mei 2019 – Waarom we wel bessensap maar geen granaatappelsap verkopen?
Willem stapt wat schuchter de winkel in. Of we ook granaatappelsap verkopen vraagt hij tegelijk zelf al nee schuddend. En inderdaad, ik knipoog en zeg dat ik nog geen Friese granaatappelstruik heb kunnen ontdekken.

Moederdag
Afgelopen zaterdag plakte ik al iets over leuke Moederdagtips op ons reclamebord buiten. En dat doe ik dan altijd met wat gemengde gevoelens. Moederdag… Het blijft voor velen naast een feestelijke dag ook een lastige dag.

LEES MEER

Met je handen in je haar door gluten? En nog drie nieuwtjes!

1 mei 2019 – Renske houdt zielsveel van haar kleinkinderen en is dan ook heel blij als ze een dagje komen spelen of zelfs een nachtje komen logeren. Alles is geweldig. Ze spelen, knutselen en lezen boekjes dat het een lieve lust is. Als tussendoortjes geeft ze stukjes fruit en maakt ze van komkommers en wortels een gezellig schaaltje snackgroenten. Tot zo ver gaat alles goed. ‘Als ze maar niet vragen om een koekje’ denkt ze altijd. Want die mogen haar kleinkinderen niet hebben. Gluten zijn door hun ouders rigoureus van het menu geschrapt. Gluten zijn die door velen gevreesde plaksel eiwitten aanwezig in veel graansoorten. Zonder gluten valt ons koekje al snel als kruim uiteen.

LEES MEER

Waarom Anthe frisdrank juist wel zou moeten omarmen in plaats van boycotten?

24 april 2019 – Boos is ze. Anthe stampt door het huis, springt op haar fiets en sjeest naar de winkel. Nu is ze het zat ook! ‘Weet je wat, ik koop gewoon zoveel cola dat ze er misselijk van worden’ denkt ze hardop. ‘Als ze niet willen luisteren dan moeten ze maar voelen!’

LEES MEER

Als je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien…

17 april 2019 – “Duurzaam, biologisch, natuurinclusief? Elske raakt totaal de draad kwijt én, erger nog, ook het vertrouwen in een betere wereld”

LEES MEER

Nieuwe producten in de schappen

10 april 2019 – Vanaf donderdag 11 april zijn er weer producten van maar liefst drie nieuwe leveranciers bij ons te koop in de winkel.

LEES MEER

Jouw dagelijkse kost officieel geopend

3 april 2019 – Vrijdag 29 maart was het zover! Na twee weken proefdraaien, finetunen dan eindelijk ons grote moment. Eerst had Ronny zijn laatste werkdag bij Achmea gehad op woensdag 27 maart. En dan nu de feestelijke opening van onze winkel. Veel klanten, leveranciers en familie en vrienden waren aanwezig. In één woord gezegd: FANTASTISCH. IEDEREEN BEDANKT!

LEES MEER

Op naar de feestelijke opening

26 maart 2019 – Week twee is inmiddels ook weer achter de rug. We maken ons nu op voor de feestelijke opening! We kijken er echt naar uit.

Het is voor ons en ons bedrijf een bijzondere dag. We vieren niet alleen dat het winkelconcept nu echt leeft en mag ontwikkelen. We vieren nog veel meer!

Namelijk dat we vanaf nu beide volledig kunnen focussen op ons bedrijf. Tot nu toe werkte Ronny nog een aantal dagen per week bij Achmea. De ‘zekerheid’ van de vaste baan laat hij nu achter zich en achter ons.

LEES MEER

De kop is eraf!

20 maart 2019 – De eerste dagen verliepen succesvol in het Zaailand. Ben je nog niet geweest? Kom dan zeker een kijkje nemen aankomende donderdag, vrijdag of zaterdag. En ben je al wel geweest? Vertel ons maar vooral aan vele anderen wat je er van vond op Facebook, via de mail of welke medium dan ook.

LEES MEER

Wil je ons helpen? Dat zou super zijn!

11 maart 2019 – Je hebt in het verleden aangegeven dat je updates wilt ontvangen over onze winkel en het vervolg van Jouw Dagelijkse Kost. Eindelijk is het nu zover!
Of je hebt in het verleden iets voor ons gedaan rondom ons bedrijf.
Maar het kan ook zijn dat je juist nu op het punt staat om je in te zetten om ons ideaal met vereende krachten waar te maken.

LEES MEER