Over 7 jaar willen we het liefst in elk noordelijk dorp minimaal een afhaalpunt, srv-wagen of mini-winkel. In de tussentijd werken we in tussenstappen naar dat doel toe. Volg je ons?

Vers, verser en verst (van dichtbij ;-))

11 oktober 2019 – In een belangrijke week, namelijk die voor de opening, als je wilt dat niemand je over het hoofd ziet, vinden we maar geen tijd voor een update. Maar nu, vlak voor de opening, is het toch gelukt! We hebben al goed proefgedraaid. En dat was geen overbodige luxe. hahaha, er ging van alles mis, mar we loste ook alles op. En dáár gaat het uiteindelijk toch om!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Trots op onze boeren en trots dat de winkel weer volstroomt!

2 oktober 2019 – Het gonst! De winkel stroomt weer vol! Wat heerlijk om dat te doen juist in de week dat de boeren actie voeren. Onze idee is in elk geval dat een deel van de oplossing bij de consument ligt. Dus jij kunt helpen door bij ons of onze collega bedrijven van de lokale boeren te kopen. Echt, jij maakt zo een wezenlijk waardevol verschil! Kom je bij ons in de winkel kijken wat er al weer is, hoe het is geworden en misschien heb je wel tips of ideeen wat er zeker in de schappen moet komen. We horen het graag!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Actie tegen voedselverspilling! Help je mee?

24 september 2019 – Aanstaande donderdag en zaterdag kun jij helpen om voedselverspilling te voorkomen!

Als eenmalige actie hebben we  restproducten geadopteerd uit een winkel die helaas stopt. Het zijn biologische producten van de groothandel. Dus niet van de lokale producenten die wij zelf verkopen. Daarom is het dan ook een eenmalige actie om te voorkomen dat het weggegooid gaat worden. Jij kunt dus bijdragen om te voorkomen dat er heel veel in de container verdwijnt! En het is ook gelijk een unieke kans om je voorraadkast te vullen. Dat is echte win-win als je het ons vraagt!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Nog een keer verbouwingsuitverkoop met leuk extraatje!

17 september 2019 – Donderdag kun je een bij aankoop van iets uit de verbouwingsuitverkoop een kaart met shoptegoed trekken. Je hebt sowieso één euro, maar met een beetje geluk nog net iets meer. Leuk voor als de winkel echt open is!

Dus vertel het door! Je helpt ons en vooral de winkel, echt als er heel veel meer mensen weten dat we vanaf 12 oktober echt open gaan!Want wij willen heel graag dat er weer heel veel meer power tot the people gaat! Daarover gaat het blog van deze week.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

 

Aanstaande donderdag: VERBOUWINGSUITVERKOOP!

11 september 2019 – Aankomende donderdag 12 september houden we grote verbouwingsuitverkoop. We zijn helaas nog niet klaar om echt goed weer van start te gaan, maar omdat we op de donderdagen toch open zijn voor de Streekboer-klanten willen we voor iedereen de deuren openen.

Want tja… Alles wat ze zeggen over de laatste loodjes enzo… Wij weten nu dat het klopt… De vloer vloert ons…

Maar donderdag zijn we wel echt een dagje voor je open! En noteer 12 oktober ook alvast in je agenda. Want dan is de feestelijke opening! En dat gaat een hele gezellige boel worden!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Wil jij ook dat gewone dingen weer bijzonder worden? (En zo de wereld mooier kleuren?!)

25 augustus 2019 – Door het klussen komt de update niet precies elke week. Maar dat mag de pret niet drukken toch? Deze week vertellen we je graag het verhaal achter het klussen. Want dat gaat over over onze motivatie om de winkel sowieso te willen runnen.

1 september open dat gaat net niet lukken. Maar het zal ook niet heel veel later worden dat we je weer kunnen verwelkomen hoor!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Vragen over koeien verdienen een antwoord. (Zelfs als je vegetariër of veganist bent!

14 augustus 2019 – Arnoud kwam vaak in de pop-up winkel. Hij had altijd kritische vragen. Hij stak afgelopen week ook weer zijn hoofd om de hoek toen we bezig waren in de nieuwe winkel.

We zijn inmiddels volop zelf bezig om aan de winkel te werken. Bekijk in de update een filmpje over hoe het er nu bijstaat.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

De aarde is op voor dit jaar. Jij hebt zeker weten tips om dat volgend jaar beter te doen! Deel je ze met ons?

4 augustus 2019 – Jessica kwam met nogal onthutsend nieuws op de koffie afgelopen week. ‘De aarde is op voor dit jaar!’ Sinds twee jaar is ze moeder en daardoor veel bewuster met gezondheid en milieu bezig. Maar soms wordt ze moedeloos. ‘Het helpt dus toch geen bal,’ zegt ze ontmoedigd.

Maar wij hebben tips hoe je verbluffend simpel echt impact kunt maken. We moeten gewoon zorgen dat heel veel mensen veel kleine dingen anders gaan doen. Niemand hoeft extreem te doen. Allemaal een beetje dan komen we er veel sneller! We moeten elkaar dus op een prettige manier besmetten. 😉

Ook daarom popelen we om de winkel weer te kunnen openen. Maar daar is nog even wat meer geduld voor nodig. Bekijk in de update een filmpje over hoe het er nu bijstaat.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Deel je guilty pleasure op foodgebied met ons en waarom we geen schuld hebben aan overgewicht.

25 juli 2019 – We hebben eigenlijk alleen komkommernieuws. Want slopen en tropische temperaturen gaan echt niet samen. 😉 Volgende week vast wel echt progressie!

We hebben wél een nieuwe blog, want we putten nog steeds uit de inspiratie van verhalen van klanten die we in de voormalige winkel.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Waarom duurzaam eten niet duur is. (Deze week tips om binnen je boodschappen budget te blijven.)

20 juli 2019 – De sloop gaat voorspoedig. Ergens volgende week kunnen we beginnen met de opbouw! We geven deze week wat tips over hoe je binnen jouw eigen boodschappenbudget kunt blijven als je stap voor stap wilt overschakelen naar duurzamere boodschappen. Alles draait om keuzes en om genieten van elk klein succesje wat je kunt halen. Elke stap is er één, we hebben geen revolutie nodig hoor. Stap voor stap, dag bij dag. Zo komen we er ook.

LEES HIER DE UPDATE

We zijn begonnen en een nieuw blog over het waarom achter de winkel!

11 juli 2019 – Een korte update deze week. En een nieuw blog met een achtergrondverhaal over het waarom van de winkel.

LEES HIER DE UPDATE

Na volgende week start het tijdperk: Nieuwe Oosterstraat 1c!

1 juli 2019 – De Zaailandperiode is afgesloten. Nu een weekje vakantie, om daarna aan het Nieuwe Oosterstraat tijdperk te beginnen! Wij hebben er zin in en gaan er onze schouders onderzetten. Jij kunt ons en ons bedrijf met een missie op verschillende manieren helpen. Lees in de update hoe je dat kunt doen.

LEES HIER DE UPDATE

De eerste ontwerpen voor de nieuwe plek zijn gemaakt!

26 juni 2019 – We hebben deze week niet heel veel nieuw nieuws te melden. We weten dus nog steeds niet of we tijdens het verbouwen en inrichten van de nieuwe plek in het Zaailand mogen blijven. We weten dus wel dat de Nieuwe Oosterstraat hoe dan ook door gaat. Wij gaan er  voor. We moeten investeren, maar we hebben alle vertrouwen dat het samen met de klanten gaat lukken!

LEES MEER OVER HOE JE DE WINKEL KUNT HELPEN

LEES HIER DE HELE UPDATE

#dtv

Wil je weten hoe je ons kunt helpen? Het kan op heel veel manieren. Over ons praten, ons delen, liken en reageren helpt in elk geval! We hebben je hulp echt heel hard nodig om een gezonder en eerlijker voedselsysteem met ons en alle andere die op dit gebied werken, voor elkaar te krijgen.

Helpen is leuk, gaat over veel meer dan geld en maakt écht het verschil!

De nieuwe plek is in aantocht! Wil je ons helpen een vliegende start te maken?

19 juni 2019 – Hopelijk is tot eind augustus onze pop-up winkel in het Zaailand gevestigd zodat wij ondertussen de nieuwe plek in orde kunnen maken. Duim even met ons mee dat dat ook echt zo is. Want officieel loopt het contract af aan het einde van de maand.

LEES MEER OVER HOE JE DE WINKEL KUNT HELPEN Want we weten dat er veel mensen zijn die een bijdrage zouden willen leveren en tot nu toe niet wisten hoe. We hebben er nu een praktische vorm aan gegeven!

Wasmiddel proberen? Dat kan!

12 juni 2019 – Janneke wil niet met lege handen aankomen… Maar ze wil ook niet meer bijdragen aan de consumptiemaatschappij. Altijd maar meer en nog eens meer spullen. Bah, ze is er helemaal klaar mee! Maar wat dan? Dan zijn er gelukkig de upcycle cadeaus!

Wil je het ecologisch afbreekbaar wasmiddel eens proberen? Neem een leeg potje mee, dan krijg je bij aankoop van iets anders van ons twee doppen om 4 wasbeurten te kunnen testen cadeau.

We vertellen ook graag verhalen. We delen ze op Facebook en Instagram. Zoals je merkt aan de verhalen staan we zelf echt heel graag in de winkel. We doen er meer dan alleen het verkopen van letterlijke dagelijkse kost. En dát maakt het zo mooi. Mensen echt zien, tijd om te luisteren, en zelfs aandacht voor wat niet rechtstreeks wordt gezegd. Dat maakt het zo bijzonder en dankbaar om te doen!

LEES MEER

Deze winkel moet het wel redden hoor!

5 juni 2019 – Ronny kijkt mij regelmatig indringend aan. “Laat je niet van de wijs brengen! Het idee is goed, de weg er naar toe is alleen niet simpel. Wij deinzen niet terug voor lastige klussen toch?

Ik kan alleen maar bevestigen dat ik me inderdaad niet wil laten afleiden door de angst van sommige klanten dat we het misschien ook wel niet gaan redden… Het idee achter de winkel is zo wezenlijk dat het ons volle vertrouwen verdient en nodig heeft. De gedachten dat we niet meer zouden kunnen bijdragen aan de goede zaak waar we voor staan, raakt me.

Het klopt dat we deze keer in de update vooral bezig zijn met vragen of je ons wilt helpen. We hebben een groot bereik nodig van potentiële klanten. Jij kunt helpen! Wil je dat doen voor ons?

LEES MEER

Koffie een lastpak?! Welnee joh!

29 mei 2019 – Tjeerd, een echte koffieliefhebber, heeft al lang het verlangen om gezond in te kopen voor zijn gezin. Hij kent de argumenten ook. Maar het komt er steeds niet van. Achteloos drinkt hij zijn koffie leeg en schenkt nog een volgend bakje in…

Brood bestellen in het webwinkeltje!
Bestellen tot uiterlijk woensdagochtend 10.00 uur. Je kunt je bestelling dan donderdag vanaf 11.00 afhalen in onze winkel. Natuurlijk mag je ook vrijdag komen maar het lekkerst en het verst is het natuurlijk op de dag zelf.

Je kunt in ons webwinkeltje ook de upcycle-cadeautjes bestellen om daarna af te halen in de winkel.

LEES MEER

Komt er een compleet aanbod?!

23 mei 2019 – Ze is inmiddels echt een vaste klant. Met een aantal tassen, deels leeg, deels al vol en een bundeltje boodschappenbriefjes komt ze binnen…

We verkopen morgen koekjes van eigen deeg, tenminste, voor zover dat kan. Bakkerij Tromp gaat er voor zorgen!

We hebben ook een leuk basispakket samengesteld en met de informatie die we erbij samenstelde rekenen we af met de mythe dat duurzaam duur is. Het tegendeel blijkt waar!

LEES MEER

Leuk nieuwtje en waarom die yoghurt juist wel goed is.

15 mei 2019 – Tes trekt haar neus op. Met een vies gezicht haalt ze een fles yoghurt uit de koelkast en loopt ermee naar de toonbank. “Ik moest dit kopen van mijn moeder…” Maar dit is toch niet meer goed???

Leuk nieuwtje
Vanaf donderdag 16 mei kun je bij ons in de winkel je bestelling van De Streekboer ophalen!

LEES MEER

Granaatappels en Moederdag

8 mei 2019 – Waarom we wel bessensap maar geen granaatappelsap verkopen?
Willem stapt wat schuchter de winkel in. Of we ook granaatappelsap verkopen vraagt hij tegelijk zelf al nee schuddend. En inderdaad, ik knipoog en zeg dat ik nog geen Friese granaatappelstruik heb kunnen ontdekken.

Moederdag
Afgelopen zaterdag plakte ik al iets over leuke Moederdagtips op ons reclamebord buiten. En dat doe ik dan altijd met wat gemengde gevoelens. Moederdag… Het blijft voor velen naast een feestelijke dag ook een lastige dag.

LEES MEER

Met je handen in je haar door gluten? En nog drie nieuwtjes!

1 mei 2019 – Renske houdt zielsveel van haar kleinkinderen en is dan ook heel blij als ze een dagje komen spelen of zelfs een nachtje komen logeren. Alles is geweldig. Ze spelen, knutselen en lezen boekjes dat het een lieve lust is. Als tussendoortjes geeft ze stukjes fruit en maakt ze van komkommers en wortels een gezellig schaaltje snackgroenten. Tot zo ver gaat alles goed. ‘Als ze maar niet vragen om een koekje’ denkt ze altijd. Want die mogen haar kleinkinderen niet hebben. Gluten zijn door hun ouders rigoureus van het menu geschrapt. Gluten zijn die door velen gevreesde plaksel eiwitten aanwezig in veel graansoorten. Zonder gluten valt ons koekje al snel als kruim uiteen.

LEES MEER

Waarom Anthe frisdrank juist wel zou moeten omarmen in plaats van boycotten?

24 april 2019 – Boos is ze. Anthe stampt door het huis, springt op haar fiets en sjeest naar de winkel. Nu is ze het zat ook! ‘Weet je wat, ik koop gewoon zoveel cola dat ze er misselijk van worden’ denkt ze hardop. ‘Als ze niet willen luisteren dan moeten ze maar voelen!’

LEES MEER

Als je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien…

17 april 2019 – “Duurzaam, biologisch, natuurinclusief? Elske raakt totaal de draad kwijt én, erger nog, ook het vertrouwen in een betere wereld”

LEES MEER

Nieuwe producten in de schappen

10 april 2019 – Vanaf donderdag 11 april zijn er weer producten van maar liefst drie nieuwe leveranciers bij ons te koop in de winkel.

LEES MEER

Jouw dagelijkse kost officieel geopend

3 april 2019 – Vrijdag 29 maart was het zover! Na twee weken proefdraaien, finetunen dan eindelijk ons grote moment. Eerst had Ronny zijn laatste werkdag bij Achmea gehad op woensdag 27 maart. En dan nu de feestelijke opening van onze winkel. Veel klanten, leveranciers en familie en vrienden waren aanwezig. In één woord gezegd: FANTASTISCH. IEDEREEN BEDANKT!

LEES MEER

Op naar de feestelijke opening

26 maart 2019 – Week twee is inmiddels ook weer achter de rug. We maken ons nu op voor de feestelijke opening! We kijken er echt naar uit.

Het is voor ons en ons bedrijf een bijzondere dag. We vieren niet alleen dat het winkelconcept nu echt leeft en mag ontwikkelen. We vieren nog veel meer!

Namelijk dat we vanaf nu beide volledig kunnen focussen op ons bedrijf. Tot nu toe werkte Ronny nog een aantal dagen per week bij Achmea. De ‘zekerheid’ van de vaste baan laat hij nu achter zich en achter ons.

LEES MEER

De kop is eraf!

20 maart 2019 – De eerste dagen verliepen succesvol in het Zaailand. Ben je nog niet geweest? Kom dan zeker een kijkje nemen aankomende donderdag, vrijdag of zaterdag. En ben je al wel geweest? Vertel ons maar vooral aan vele anderen wat je er van vond op Facebook, via de mail of welke medium dan ook.

LEES MEER

Wil je ons helpen? Dat zou super zijn!

11 maart 2019 – Je hebt in het verleden aangegeven dat je updates wilt ontvangen over onze winkel en het vervolg van Jouw Dagelijkse Kost. Eindelijk is het nu zover!
Of je hebt in het verleden iets voor ons gedaan rondom ons bedrijf.
Maar het kan ook zijn dat je juist nu op het punt staat om je in te zetten om ons ideaal met vereende krachten waar te maken.

LEES MEER